طراحی و ساخت موشن گرافیک

موشن گرافیک از رسانه های تبلیغاتی پر طرفدار است که تاثیر فراوانی بر روی جذب مخاطب دارد.

طراحی موشن گرافیک | ساخت موشن گرافیک

امروزه برای معرفی برند شخصی یا تجاری در عرصه اینترنت و تبلیغات می توان از ابزار موشن گرافیک استفاده نمود که محبوبیت انیمیشن میان مخاطبین رو به افزایش است.

موشن گرافیک یکی از روش های بازاریابی و تبلیغات می باشد که بسیار شباهت به انیمیشن دارد با تفاوت اینکه انیمیشن داستانی می باشد ولی موشن گرافیک به برند سازی و تبلیغات می پردازد.

انیمیشن بیشتر شخصیت محور می باشد ولی موشن گرافیک تصویر محور می باشد. در گرافیک های متحرک مورد استفاده قرار می گیرد، که مؤلفه های اصلی آن متن و گرافیک می باشد. با ترکیب آنها  طراحی گرافیکی را به نمایش می گذارید.

به صورت کلی می توان گفت ویدئوهایی که پیام و محتوای مورد نظر را به صورت متحرک منتقل می کنند موشن می گویند. زمانی که تصاویر را متحرک می کنیم و بر روی آنها صدا گذاشته می شود موشن گرافیک می گویند.

تولید محتوا و انتقال آن با این روش از مزایای زیادی برخوردار می باشد، که بسیار تاثیر گذار و جذاب می باشد همچنین در زمان کوتاه به مخاطبین ارائه می شود. در زمان هایی که برای تبلیغات خود نمی خواهید از دوربین، نورپردازی، صدا برداری و بازیگر استفاده کنید و بعد به تدوین بپردازید می توانید از موشن گرافیک استفاده کنید در کمترین زمان می توانید تدوین و صدا گذاری انجام دهید و بقیه کارها را به کامپیوتر بسپارید برای بقیه ابزارها.

به این علت باید از موشن گرافیک استفاده کرد که در زمان کمی می توانیم اطلاعات را انتقال دهیم. هدف از این نوع بازاریابی جلب توجه کاربران اینترنتی هزینه آن نسبت به سایر روش های تبلیغاتی کمتر می باشد.

کاربردهای موشن گرافیک:

  • ساخت تیزر تبلیغاتی
  • ساخت انیمیشن دو بعدی
  • معرفی محصولات شما
  • ساخت برنامه های آموزشی

کاربردهای موشن گرافیک:

  • ساخت تیزر تبلیغاتی
  • ساخت انیمیشن دو بعدی
  • معرفی محصولات شما
  • ساخت برنامه های آموزشی

خصوصیات موشن گرافیک:

از طریق ایتم های بصری تاثیر فوری و جذاب روی مخاطب می گذارد.

مانند دیگر آثار گرافیکی نشانه محور می باشد.

به کار گیری رنگ در موشن گرافیک امری مهم می باشد که در کنار نمادها و افکت های صدا برند مورد نظر را در حافظه مخاطب ثبت می کنند. این روش برای اهداف آموزشی به خصوص برای کودکان و نوجوانان هم بسیار کارآمد می باشند.

یکی از نکات مهم در موشن گرافیک مهارت های طرح گرافیکی می باشد. پس برای انتخاب یک شرکت و طراح مناسب حتما باید به این مورد توجه کرد.

خصوصیات موشن گرافیک:

از طریق ایتم های بصری تاثیر فوری و جذاب روی مخاطب می گذارد.

مانند دیگر آثار گرافیکی نشانه محور می باشد.

به کار گیری رنگ در موشن گرافیک امری مهم می باشد که در کنار نمادها و افکت های صدا برند مورد نظر را در حافظه مخاطب ثبت می کنند. این روش برای اهداف آموزشی به خصوص برای کودکان و نوجوانان هم بسیار کارآمد می باشند.

یکی از نکات مهم در موشن گرافیک مهارت های طرح گرافیکی می باشد. پس برای انتخاب یک شرکت و طراح مناسب حتما باید به این مورد توجه کرد.

انواع موشن گرافیک:

  • موشن گرافیک: ساده ترین نوع می باشد که به تصاویر کارتونی از طریق نرم افزار حرکت داده می شود.
  • ویدئو موشن: این دسته از موشن گرافیک ها ترکیبی از فیلم برداری واقعی و گرافیک می باشد. با این روش کارهایی که نمی توان با فیلم برداری واقعی انجام داد با گرافیک اجرا می شود.
  • استاپ موشن: در این نوع با استفاده از اشیا واقعی عکاسی انجام می شود و به آن حرکت می دهند و از آن عکاسی صورت می گیرد بعد در تدوین متحرک سازی را انجام می دهند.
  • آیکون ها: آیکون های متحرک هم یکی از انواع موشن گرافیک می باشد. در وب سایت ها استفاده می شود و سرعت سایت هم پایین نمی آورد.
  • لوگوها: متحرک سازی لوگو برند و شما را در میان رقبا دیگر متفاوت می کند. موشن گرافیک باعث بالا رفتن رتبه لوگو شما در بین دیگر رقبا می شود.
  • محتواهای سخنرانی: با این روش باعث متحرک سازی متن و سخنرانی شما می شود. به وسیله آن گیفت های متحرک هم برای نمایش در پاور پوینت خود می توانید تهیه کنید.
  • کاربرد در اینفوگرافیک ها: نمودارهای اینفوگرافیک را متحرک سازی کنید تا مخاطب به اهمیت آن پی ببرد.
  • گرافیک های پخش زنده: در خبر و رویداد های ورزشی قابل استفاده می باشد. در هنگام پخش زنده نوار های رنگی که در زیر صفحه نمایش داده می شود نمونه هایی از آن می باشد.

مراحل کار موشن گرافیک:

یک سناریو و ایده برای شما تهیه می شود و نمایش داده شده تائیدیه گرفته می شود.

کاراکتر های لازم نمایش داده می شود.

متحرک سازی براساس ایده شما انجام می شود. متحرک سازی می تواند هم به صورت دو بعدی و هم به صورت سه بعدی صورت گیرد که تصمیم گیری برای انجام هر کدام به هزینه و زمان مدنظر مشتری بستگی دارد.

صدا گذاری نهایی صورت می گیرد. با کمک گوینده منتخب صداگذاری انجام می گیرد. در این صورت رابطه مطلوبی با مخاطب برقرار می شود.

مزایای موشن گرافیک:

  • انتقال هدف به مخاطب
  • مخاطب را تحت تاثیر بگذارد
  • بازاریابی ویدئویی
  • هزینه کمتر نسبت به سایر روش های فیلم برداری
  • در شبکه های اجتماعی به شما کمک می کند.
  • با کیفیت تر شدن آموزش

هزینه موشن گرافیک:

برای تعیین تعرفه باید به موارد به کار رفته در پروژه توجه کرد.

به سناریو نوشته شده بستگی دارد. به این مورد که کدام مورد را انتخاب می کنید.

موارد تاثیر گذار در برآورد قیمت موشن گرافیک:

  • سناریو جدید
  • بک گراند و زمینه بکار رفته
  • موزیک گذاری
  • لوگو و اطلاعات شرکت
  • زمان ساخت موشن گرافیک
  • مدت زمان موشن گرافیک

تعرفه موشن گرافیک:

برای تعیین تعرفه باید به موارد به کار رفته در پروژه توجه کرد.

به سناریو نوشته شده بستگی دارد. به این مورد که کدام مورد را انتخاب می کنید.

موارد تاثیر گذار در برآورد قیمت موشن گرافیک:

  • سناریو جدید
  • بک گراند و زمینه بکار رفته
  • موزیک گذاری
  • لوگو و اطلاعات شرکت
  • زمان ساخت موشن گرافیک
  • مدت زمان موشن گرافیک

موشن گرافیک:

واژه موشن در زبان انگلیسی برای هر چیزی که حرکت می کند استفاده می شود. در نتیجه موشن گرافیک به اشکال گرافیکی گفته می شود که قابلیت حرکت کردن را دارند. همان طور که می دانید اشکال گرافیکی از جذابیت بسیاری برخوردارند. به همین دلیل زمانی که متحرک می شوند و قابلیت حرکت به آن ها افزوده می شود جذابیت آن ها دو چندان خواهد شد.

در نتیجه موشن گرافیک ها جذابیت بسیاری دارند. این موضوع برای بسیاری از کمپانی ها و شرکت هایی که می خواهند در فضای مجازی و رسانه های دیگر تبلیغات جذابی داشته باشد بسیار حائز اهمیت است.

موشن گرافیک ها به دلیل جذابیتشان جدیدا بسیار مورد توجه شرکت های کوچک و بزرگ قرار گرفته اند و برای ساخت تیزر های تبلیغاتی بسیار توصیه می شوند. آن ها می توانند کاری کنند که ما در دنیای پر رقابت و پر از تبلیغات، در نگاه مشتریان خود خوش بدرخشیم.

از آن جایی که بازدهی موشن گرافیک های تبلیغاتی بسیار بالا است در نتیجه می توان طول مدت ویدیو را کاهش داد. این می تواند روی هزینه ها تاثیر مثبت بسیاری بگذارد.

بسیاری از مدیران بازاریابی به دنبال یک راه تبلیغاتی هستند که به وسیله آن بتوانند در کوتاه ترین زمان، با کم ترین هزینه، بیش ترین تاثیر را روی مخاطبان خود بگذارند. به همین دلیل می توان گفت موشن گرافیک برای این جور خواسته ها به نظر بسیار مناسب می رسد.

در ادامه درباره این صحبت می کنیم که موشن گرافیک چگونه و چطور شکل گرفت و به موشن گرافیک امروزی تبدیل شد.

تاریخچه موشن گرافیک:

به طور دقیق نمی توان گفت که چه کسی موشن گرافیک را ابداع کرد. بدین خاطر که پروژه های بسیاری وجود داشتند که برای دستیابی به هنر موشن گرافیک زحمات بسیاری کشیدند. می توان گفت موشن گرافیک از زمانی که کامپیوتر های خانگی در دسترس همگان قرار گرفتند بسیار راحت تر شد و هزینه های آن بسیار کاهش یافتند.

با گذشت زمان نرم افزار های جدیدی پا به عرصه گذاشته و کار گرافیست ها را بیش تر از پیش راحت کردند. حتما نرم افزار های نام آشنایی مثل افتر افکت و ادوبی فلش را شنیده اید. افتر افکت نرم افزاری ساخته شرکت ادوبی است که به شما اجازه می دهد طرح های خود را در آن کشیده و آن را متحرک سازید.

اما ادوبی فلش بیش تر برای ساخت انیمیشن هایی که در وب نمایش داده می شوند کاربرد دارند.

انواع موشن گرافیک

ویدیو موشن:

ویدیو موشن ها امروزه بسیار پرطرفدار شده اند. آن ها در فیلم های آموزشی، موزیک ویدیو ها و … برای افزایش جذابیت استفاده می شوند. ویدیو موشن ها مخصوصا برای ویدیو های آموزشی می تواند بسیار مفید باشد. چرا که توجه دانش آموزان را به خود جلب می کند.

استاپ موشن:

استاپ موشن ها یکی از انواع موشن گرافیک ها هستند که از اشیا واقعی برای ایجاد و تولید انیمیشن استفاده می کنند. برای مثال بسیاری از کاراکترهای انیمیشن ها با خمیر مخصوص تولید شده و سپس با تغییر حالات کاراکتر و عکاسی از حالت های مختلف آن انیمیشن های جذابی ساخته می شوند.

در استاپ موشن موضوع مهمی که وجود دارد این است که تصاویری که گرفته می شود باید به ترتیب پشت سر هم قرار گیرند و مدت زمان نمایش هر تصویر کوتاه باشد تا به بهترین شکل ممکن استاپ موشن صورت پذیرد.

انیمیشن:

کاراکتر های گرافیکی که در انیمیشن ها نمایش داده می شود بسیار پخته تر از موشن گرافیک های دیگر است. در موشن گرافیک های دیگر معمولا کاراکتر ها طراحی شده و سپس به سادگی محرک سازی می شوند. انیمیشن ها برای قصه گویی مناسب ترند و موشن گرافیک های دیگر برای تولید تیزر های کوتاه تبلیغاتی مناسبند.

اما در انیمیشن ها روی کاراکتر ها بسیار کار می شود. هم چنین درون انیمیشن ها داستانی وجود دارد که انیمیشن حول محور آن ساخته می شود.

امروزه انیمیشن ها آن قدر از جذابیت بالایی برخوردار هستند که با بسیاری از فیلم های سینمایی رقابت کرده و حتی برنده جوایز معتبری همچون گلدن گلوب، بفتا، اسکار و… می شوند.

موشن گرافیک برای لوگوها

لوگو ها اصلی ترین ابزار برای برند سازی هستند. بسیاری از شرکت ها روی ساخت لوگو های خود سرمایه گذاری کرده و به تبلیغ آن می پردازند. یکی از اصلی ترین دلایل آن همان طور که پیش تر گفته شد برندسازی است.

اما برندسازی چیست و چگونه به موشن گرافیک مربوط می شود؟

به عنوان یک کسب و کار برای اینکه بتوانیم فروش خود را افزایش دهیم باید بتوانیم بیش تر بفروشیم. برای این کار باید اعتماد مشتریان خود را به خود جلب کنیم و تا جای ممکن شناخته شویم. برند سازی می تواند این اعتماد سازی را برای ما محقق کند.

برای این کار فقط نیاز داریم که روی نام کسب وکار خود تمرکز کرده و به جای اینکه بیش تر محصولات خود را تبلیغ کنیم اول لوگو و نام شرکتمان را در ذهن ها ماندگار کنیم. برای این کار می توانیم از بروشور ها، کاتالوگ ها، ساک دستی، بیلبورد های تبلیغاتی و تیزر های تبلیغاتی کمک بگیریم.

اما یکی از جدید ترین روش ها برای برند سازی پروسه ای به نام لوگو موشن است. لوگو موشن کاری می کند که لوگوی شما به جای این که ثابت و بی حرکت باشد، حرکت کند. به این طریق جذابیت لوگوی شما افزایش یافته و بهتر می توانید در یاد مشتریان خود بمانید.

لوگو موشن برای کسب و کار های اینترنتی بسیار حیاتی می باشد. در کسب و کار اینترنتی ما مغازه ای برای معرفی خود نداریم اما سایت قدرتمندی داریم که به وسیله آن می توانیم به چندین برابر سود یک مغازه بزرگ برسیم. تنها کافیست که سئوی مناسب و طراحی زیبا و کاربردی داشته باشیم.

به همین دلیل لوگوموشن برای ما بسیار حائز اهمیت خواهد بود. چرا که ما در فضای پویای وب قصد داریم بالاتر از رقبایمان به نظر برسیم و تبلیغات مناسبی انجام دهیم.

لوگو موشن برای اینفلوئنسر ها و بلاگر ها نیز بسیار کاربردی است. افرادی که در فضای مجازی مشغول به ساخت ویدیو های سرگرمی و آموزشی هستند برای شناخته شدن نیاز دارند که لوگوی خود را متحرک سازند تا بیش تر از پیش لوگویشان مورد توجه بینندگان قرار گیرد.

هم چنین لوگو موشن می تواند بیننده ای را که به لوگوی ثابت و سخت شما عادت کرده است را غافلگیر سازد.

کاربرد موشن گرافیک ها

شبکه های اجتماعی:

یکی از دلایل اصلی که از موشن گرافیک ها امروزه بیش تر استفاده می شود به خاطر شبکه های اجتماعی است. در شبکه های اجتماعی افراد باید به صورت روزانه محتوا تولید کنند. به همین دلیل کسانی که انیمیشن کار هستند برای شبکه های اجتماعی بیش تر روش هایی را می پسندند که هم سریع ترند و هم راحت تر.  موشن گرافیک ها برای انیماتور های حرفه ای در شبکه های اجتماعی بسیار به صرفه تر است.

آیکون های سایت:

برای اینکه بتوانیم سایت های جذابی داشته باشیم و افراد برای مدت زمان بیش تری داخل سایت ما بمانند نیاز است که سرگرمی های خاصی را به سایتمان اضافه کنیم. برای مثال می تونیم به آیکون های خاصی در سایت حرکت یا موشن اضافه کنیم. این موشن ها می توانند با استفاده از انیمیت ها و هاورها تولید شوند و یا یک طراح گرافیک در نرم افزار افترافکت این کار را برای ما انجام دهد. به هر حال موشن گرافیک را در سایت ها نیز موارد استفاده بسیاری دارند.

تبلیغات

امروزه بر هیچکس پوشیده نیست که کسب و کار ها بدون تبلیغات در حقیقت مرده اند. به همین دلیل کسب و کار های کوچک و بزرگ راه های مختلفی را برای تبلیغات امتحان می کنند و از بین این راه ها پر بازده ترینشان را به عنوان بهترین راه تبلیغاتی برای خود بر می گزینند.

بسیاری از کارفرمایانی که از موشن گرافیک ها بهره بردند اظهار داشته اند که با یکبار استفاده از موشن گرافیک ها توانستند مشتریان دائم آن شده و توانستند بهتر به مخاطبان جدید خود معرفی شوند.